Industrie expertise

Smart Factory

Responsieve, adaptieve en verbonden maakindustrie.

De laatste jaren heeft de engineering voor de maakindustrie dramatische veranderingen doorgemaakt, door verschillende gelijktijdige ontwikkelingen. De globalisering en de wens om extreem maatwerk te produceren, leiden tot een grote uitbreiding van de aantallen varianten, tot kortere product life cycles en meer gesloten bedrijfsnetwerken. De korte planningshorizonnen en product life cycles leiden tot kleinere batches en vergen daarom om een hoge mate van productieflexibiliteit. Voor de juiste managementbeslissingen zijn real-time informatie en direct uitvoeren van de beslissingen onontbeerlijk.

De beheersing van de complexe processen binnen en buiten de fabriek is ook nu nog het domein van Enterprise Resource Planning (ERP)-toepassingen en Manufacturing Execution Systems (MES). De grotere turbulentie op de markt en de grotere productieflexibiliteit die daardoor noodzakelijk is geworden, vragen om complexe productieprocessen, die met de bestaande oplossingen moeilijk te realiseren zijn. Gedateerde informatie in de verschillende systemen leidt tot problemen in de planning en productie.

De smart factory

De smart factory biedt een nieuwe dimensie van multi-scale productie door gebruik van state-of-the-art, overal beschikbare rekentechnologieën en -tools. De smart factory staat voor een contextgevoelige productieomgeving die turbulentie in de real-time productie aankan dankzij gedecentraliseerde informatie- en communicatiestructuren voor optimale beheersing van de productieprocessen.

Het smart factory-concept maakt het mogelijk in real time relevante informatie voor de productie te verzamelen, te verspreiden en toegankelijk te maken. Waar en wanneer dan ook. De smart factory staat voor een real-time, contextgevoelige productieomgeving die turbulentie in de productie aankan dankzij gedecentraliseerde informatie- en communicatiestructuren voor optimale beheersing van de productieprocessen. Meer dan nu zal gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen als horizontale en verticale integratie van informatiesystemen, het toewijzen van materialen en de informatiestromen binnen een bedrijf.

Smart Factory

Veilige connectiviteit binnen het productieproces

Connectiviteit binnen het productieproces is niets nieuws. Maar recente trends als de opkomst van de vierde industriële revolutie, Industry 4.0, en het convergeren van de digitale en fysieke wereld, bijvoorbeeld met informatietechnologie (IT) en operations technology (OT), hebben de transformatie van de supply chain steeds dichterbij gebracht. Het verschuiven van lineaire, sequentiële supply chain-operaties naar een onderling verbonden, open systeem van supply-operaties (het zogenaamde digital supply network) zal de basis leggen voor de concurrentieverhoudingen van de toekomst.

Om echter dit digital supply network volledig te realiseren, zullen fabrikanten ruimte moeten maken voor diverse trajecten: horizontale integratie van de veelheid aan bedieningssystemen in de organisatie; verticale integratie van productiesystemen; en end-to-end, holistische integratie van de hele waardeketen.

Experts in veilige digitale infrastructuur

Uw data optimaal gebruiken is essentieel voor succes in de toekomst. Een stabiele gegevensstroom via een veilig, betrouwbaar netwerk helpt gegevens te veranderen in informatie waar iets mee gedaan kan worden. Bevrijd je de data van je organisatie, dan kun je de manier van werken veranderen en de transformatie in goede banen leiden.

Over Infradata

Infradata is een toonaangevend network en security integrator die zich richt op het leveren van superieure oplossingen en diensten. Wij zijn trots op onze technologische onafhankelijkheid en onze rol van trusted advisor. Onze diepgaande ervaring geeft ons een heldere en overtuigde visie om onze klanten te helpen hun weg naar de toekomst te vinden.

Als leider in onafhankelijke IT-services zijn wij in een unieke positie om digitale transformaties vorm te helpen geven, door meer waarde te creëren voor klanten, partners en aandeelhouders, en mensen groeimogelijkheden te bieden.

Ons uitgebreide netwerk van partners helpt ons bij het opzetten van samenwerkingsverbanden en houdt ons technologisch onafhankelijk. We hebben meer dan 40 wereldwijde netwerk-partnerships opgezet, die toonaangevend zijn in de sector.

Contact met een expert

Neem contact op met één van onze experts uit de branche. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.