Managed Service Project

Feilo Sylvania kiest voor Managed Firewall oplossing Infradata

Van cyberincident tot wereldwijde Managed Firewall oplossing

Feilo Sylvania is wereldwijd toonaangevend leverancier van professionele en architecturale LED verlichtingsoplossingen. 

Met meer dan 100 jaar ervaring in verlichting en armaturen biedt Feilo Sylvania grensverleggende producten en systemen aan de publieke, commerciële en private sector. Feilo Sylvania streeft naar de beste producten, de beste service en het beste advies. De consument vertrouwt wereldwijd op één van de afdelingen – Concord, Sylvania en Lumiance -  omwille van de topkwaliteit en de energiebesparende oplossingen, die aansluiten bij elke individuele wens.

Feilo Sylvania heeft als hoofdactiviteit de productie en distributie van verlichtingsarmaturen en lichtbronnen. Feilo Sylvania heeft productiecentra, distributiecentra, wereldwijde technologische R&D centra en toegang tot de markt in maar liefst 48 landen.

Met een volledig scala aan producten is Feilo Sylvania een toonaangevende leverancier van professionele en architecturale verlichtingsoplossingen. 

Feilo Sylvania Museum Lighting

Cyberincident leidt tot contact met Infradata

Op een zomerse vrijdagavond in 2017 gaat de telefoon van Tony Viaene, Senior Account Manager bij Infradata. Het is Armand Bovie, Global Senior ICT Manager bij Feilo Sylvania. 

Armand vertelt dat de centrale FortiGate firewall van Feilo Sylvania het begeven heeft. Het gevolg: uitval van kritische systemen die nodig zijn om operationeel te blijven. “Ondanks een redundante oplossing hadden beide toestellen, met een tijdspanne van één tot twee uur, het door technische defecten laten afweten”, zegt Armand.

Tony brengt Armand direct in contact met twee Security en Network Engineers van Infradata. Het weekend is voor hen nog lang niet begonnen.

“Bij Infradata is ons probleem onmiddellijk ter harte genomen. Infradata heeft ervoor gezorgd dat we zeer snel opnieuw een werkbare infrastructuur hadden, ondanks dat we geen servicecontract hadden.” - Armand Bovie, Global Senior ICT Manager bij Feilo Sylvania

Juniper SRX Firewall "bypass" als tijdelijke noodoplossing

Intussen had ook de tweede FortiGate firewall het begeven in hetzelfde datacenter. Dit was een redundante opstelling die het alsnog op het quasi zelfde ogenblik had begeven. “Helaas was er een NBD support contract met de huidige leverancier juist omwille van deze redundante opstelling", licht Armand toe. "Maar door het lange augustus weekend zou pas na 3 dagen een vervangtoestel worden geleverd”.

De security engineers zien het als een uitdaging en ondernemen direct actie. Er was nog een Juniper Networks SRX firewall beschikbaar en de security engineer is er diezelfde avond nog mee naar het datacentrum van Feilo Sylvania gereden. In eerste instantie een tijdelijke noodoplossing  totdat de nieuwe FortiGates geleverd zouden worden. 

Diezelfde vrijdagavond draait er dus een Juniper Networks SRX Firewall in het datacenter van Feilo Sylvania. Tijdelijk vangt het de klappen op in plaats van de uitgevallen FortiGates. De security engineers sturen Armand een bericht, dat de SRX ‘bypass’ geslaagd is. Binnen enkele uren is het mission critical network van Feilo Sylvania operationeel. Het probleem, dat ervoor had kunnen zorgen dat een weekend lang geen producten verkocht konden worden via de Benelux webshops, is binnen één avond opgelost.  

“Infradata is een flexibele partner die met ons meedenkt en ons in staat stelt om snel in te spelen op bijkomende en nieuwe netwerkgerelateerde behoeften”- Armand Bovie, Global Senior ICT Manager bij Feilo Sylvania

De Managed Firewall Oplossing voor Feilo Sylvania

Na dat weekend blijkt uit de eerste analyses dat de infrastructuur van de datacentra in de Benelux een update en herziening nodig hebben. Zodat het fundament van het datacentrum op topniveau beveiligd is en ook in de toekomst hoge performance blijft leveren. “Sindsdien hebben we samen met Infradata onze netwerkinfrastructuur in de datacentra herbekeken”,  zegt Armand. “We zijn nu bezig met de roll-out van vernieuwende oplossingen waarbij Infradata de installaties, configuraties en de monitoring voor ons verzorgt.”

Toekomstige cyberaanvallen en -dreigingen worden met deze infrastructuur vroegtijdig gedetecteerd en opgelost. Infradata installeert en beheert nieuwe Huawei switches in het datacentrum. De firewalls die Feilo Sylvania gebruikt voor alle websites in 48 landen, krijgen inmiddels van Infradata een upgrade en worden door Infradata beheerd.

“De Infradata diensten waarover wij nu beschikken zijn betaalbare state-of-the-art technologieën” - Armand Bovie, Global Senior ICT Manager bij Feilo Sylvania

Feilo Sylvania besluit door deze ervaring om het wereldwijde structurele beheer van alle firewalls aan Infradata toe te vertrouwen. Naast de Managed Firewalls, wordt er gekozen voor een oplossing op basis van het Infradata en Fox-IT partnership. Deze beschermt het bedrijf tegen complexe phishing-activiteiten. Zodoende ervaart Feilo Sylvania dagelijks structurele aandacht van Infradata voor haar cyber security en de mission critical netwerken.

“De expertise van Infradata maakt het mogelijk om meer innovatieve IT-technologie in huis te halen en de beveiliging van onze systemen te verhogen. Het maakt het beheer van onze centrale netwerkapparatuur effectiever en helpt ons om de IT-infrastructuur verder te centraliseren. Infradata is een flexibele partner die met ons meedenkt en ons in staat stelt om snel in te spelen op bijkomende en nieuwe netwerkgerelateerde behoeften. Dat geldt voor ons als industriële groep, maar natuurlijk ook voor onze klanten.” - Armand Bovie, Global Senior ICT Manager bij Feilo Sylvania

Networking en cyber security als managed services van Infradata

Lees meer over de voordelen van Managed Firewalls, dagelijks beheer van jouw infrastructuur, de voordelen van netwerkmanagement en onze exclusieve managed netwerkservices op onze Managed Services pagina.

Pagina delen:
Ontvang het laatste nieuws en relevante updates rechtstreeks in je browser. (max. één bericht per week)

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Meer weten over onze Managed Services?

Bekijk Managed Services

Waarom Infradata

Meer lezen

Superieure projectexecutie

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Direct toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Kwaliteit, snelheid en enorme klantfocus.

Strategische partnerships

Selectie van toonaangevende technologieleveranciers.

Holistische aanpak van beveiliging

Van endpoint tot network edge.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact op.

Je kunt ons bellen of een bericht sturen. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.