Project

CRP Les Marronniers maakt nu veranderingen om voorbereid te zijn op de toekomst

Een Infradata-Cisco case

De wereld verandert continu en de technologie verandert mee. We genereren meer data dan ooit tevoren en de technologische vooruitgang laat ons dromen van wat nog moet komen. Als je het kunt dromen, kun je het doen. Vooruitgang vereist echter verandering en zonder de juiste partner is die verandering niet altijd even gemakkelijk te realiseren. Neem bijvoorbeeld CRP Les Marronniers. Dit psychiatrisch ziekenhuis wilde hun netwerkcapaciteit uitbreiden om toekomstige verbeteringen mogelijk te maken. Hun systemen moesten echter wel online blijven tijdens de overstap om de uitstekende service die zij hun patiënten bieden te kunnen blijven garanderen. Infradata kwam met de oplossing!

CRP Marronniers is een psychiatrisch ziekenhuis, gelegen in Doornik, met 3 zorgvormen. Ze hebben een open afdeling, een gesloten afdeling en een derde voor ambulante zorg. In totaal bieden ze dagelijks diensten aan meer dan 735 patiënten. De IT-afdeling werd geconfronteerd met een wifi-bandbreedteprobleem. Ze wilden vooruit om nieuwe technologieën en mogelijkheden te implementeren, maar hun huidige wifi-netwerk kon de druk niet aan. Via het kopersplatform GIAL koos CRP Marronniers ervoor om in te gaan op het aanbod van Infradata.

Luister naar de klant om de beste oplossing te vinden

Eerst werd de situatie grondig geëvalueerd. De consultants van Infradata hebben geluisterd naar de problemen en verwachtingen en samen met Les Marronniers zijn alle mogelijkheden uitgebreid besproken. Iedereen was het eens over een geïntegreerde implementatie met Cisco-oplossingen. Cisco staat bekend om hun brede scala aan applicaties en switches die voortdurend leren, zich aanpassen en beschermen. Een nieuw en verbeterd systeem zou het oude vervangen, wat zou leiden tot een veel hogere wifi-bandbreedtecapaciteit en een virtueel dubbel netwerk dat het zou overnemen zodra het systeem problemen detecteert.

Infradata heeft ervoor gezorgd dat CRP Marronniers, meer dan 700 patiënten en meer dan 1000 werknemers tijdens de gehele operatie hun werk konden blijven doen.

Cisco voor hogere bandbreedte, virtueel dubbel netwerk en identificatieportaal

Samen met het nieuwe systeem heeft Infradata een nieuwe versie van Remote Authentication Dial-In User Service (RADIUS) geïnstalleerd zodat alleen bekende computers en apparaten verbinding kunnen maken met het beveiligde netwerk. Om de patiënten en hun bezoekers tegemoet te komen, werd een Wi-Fi gastennetwerk opgezet met een identificatieportaal dat een code vereist waarmee gasten zich kunnen aanmelden.

Uniek systeem voor personeelsbeveiliging

Toen alle veranderingen waren doorgevoerd en het nieuwe systeem operationeel was en elke dag zijn voordelen bewees, kon de IT-afdeling van CRP Marronniers gaan nadenken over de toekomst. Als psychiatrisch ziekenhuis hebben ze andere behoeften dan andere instellingen en organisaties. En één van die behoeften is de veiligheid van hun personeel.

Voor het personeel van de gesloten psychiatrische afdeling hebben ze een lone worker monitoring systeem opgezet. Dit systeem werkt met een klein gsm-toestel dat met één druk op de knop een noodsignaal uitzendt en de exacte locatie van de gebruiker binnen de ziekenhuismuren lokaliseert. Zodra de paniekknop wordt ingedrukt, helpt een nauwkeurige wifi-geolocatie het andere personeel om hun collega in nood in slechts enkele seconden te vinden.

Een andere vooruitgang die dankzij het nieuwe, verbeterde netwerk kon worden geboekt, was de veiligheid van hun medische en farmaceutische koelkasten. Een sensor meet regelmatig de temperatuur en slaat alarm als een van de eerder ingestelde parameters afwijkt. Het maakt ook een betere beveiliging mogelijk omdat de sensoren registreren wie toegang wil of wie wat meeneemt en wanneer.

CRP Les marronniers customer case wifi

Van assessment tot managed services

Het succesverhaal van Infradata en CRP Marronniers loopt al 5 jaar omdat de relatie niet stopte toen Infradata het nieuwe systeem leverde. Ze blijven een vertrouwde adviseur voor de IT-afdeling van Marronniers en zijn continu beschikbaar als er problemen optreden.

Michael Mathon, IT-manager van het psychiatrisch ziekenhuis prijst Infradata voor hun geavanceerde kennis van de implementaties en hun actieve rol tijdens het gehele proces. "Ze zijn een goede partner om mee samen te werken. Ze hebben ons een professioneel systeem geleverd dat eenvoudig in gebruik is maar zeer geavanceerd in beveiliging en betrouwbaarheid. Ze bieden ons ook een vast supportcontact, wat resulteert in een betrouwbare en vaste relatie." Bij Infradata kijkt Managing Director Kris Verheye terug op 5 jaar vertrouwde samenwerking. "Infradata is er erg trots op dat ze haar expertise in de zorgsector en in location-based services kan inzetten in het geval van CRP Les Marronniers."

Samenvatting

Industrie

  • Gezondheidszorg

Zakelijke uitdaging:

  • De IT-afdeling werd geconfronteerd met een wifi-bandbreedteprobleem

Technische oplossing:

  • Virtueel dubbel netwerk van Cisco
  • Remote Authentication Dial-In User Service
  • Lone worker monitoringssysteem
  • IoT-oplossing op farmaceutische koelkasten

Resultaten:

  • Groter wifi-bandbreedtecapaciteit
  • Virtueel dubbel netwerk
  • Alleen bekende computers en apparaten kunnen verbinding maken met het beveiligde netwerk
  • Een lone worker monitoringsysteem

Contact met een expert

Neem contact op met één van onze experts uit de branche. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Ben jij klaar voor de toekomst?

Is jouw bedrijf, organisatie of instelling klaar voor de ontwikkelingen en mogelijkheden die de toekomst brengt?

Neem contact met ons op en we ontdekken het samen!

Bericht sturen Direct bellen

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.