Juniper Networks
Juniper Networks | PTX5000

Juniper Networks | PTX5000

Converged Super Core router levert ongeëvenaarde prestaties en elegante implementatie.

De Juniper PTX5000 is de eerste Converged Supercore® router die toonaangevende prestaties en vervoersintegratie combineert met elegante implementatie-opties. Het vormt de basis voor efficiënte en geoptimaliseerde kern architecturen en meerlaagse convergentie in service- en content provider netwerken.

juniper ptx 5000 router

In het kort

De PTX5000 Packet Transport Router biedt high-density 10 GbE, 40GbE en 100GbE interfaces voor grote netwerken en netwerktoepassingen, het aanpakken van de behoeften van de internet service providers en high-volume content providers.

De Juniper PTX5000 bezet 36 rack units en kan geconfigureerd worden met max acht FPC's. Met tevens een mogelijkheid om twee PIC's te verbinden die een grote variatie aan netwerk media types ondersteunt. De PTX Series architectuur scheidt netjes de controleacties van packet-forwarding activiteiten, waardoor de verwerkings- en verkeersknelpunten worden geelimineerd en de Converged Super Core router ingeschakeld om extreme prestaties te leveren voor zowel IP als ook MPLS.

De PTX5000 biedt een geïntegreerde 100GbE coherente dichte golflengtemultiplexing (DWDM) interfaces met Optical Transport Network (OTN) framing bij toonaangevende dichtheden. Deze geavanceerde mogelijkheden liggen ten grondslag voor multilayer convergentie in de Converged Super Core architectuur. De Juniper PTX5000 levert ook een volledige IP feature set, samen met high-capacity express MPLS switching en multilayer packet transport beheersbaarheid.

 

Specificaties

Dimensions (W x H x D)17.5 x 62.5 x 33.1 in (44.5 x 158.8 x 84.1 cm)
Maximum Weight1294 lbs (587.0 kg)
MountingFront or center rack mount
Power System Rating (Max)217 A @ -48 VDC
Typical Power Consumption10.9 kW (Measurement based on 25° C operating temperature)
Operating Temperature32° to 104° F (0° to 40° C)

Kenmerken

  • Enorme schaalbaarheid: Tot 3 Tbps per slot, aangedreven door een aangepaste Juniper Networks ExpressPlus ™ silicium en stelt service providers in staat om de capaciteit te verhogen zonder het uitbreiden van hun netwerk en faciliteiten footprint.
  • Hoge beschikbaarheid hardware: De Juniper PTX5000 levert service provider betrouwbaarheid voor een geconvergeerde Super Core architectuur voor alle soorten verkeer.
  • Hoge beschikbaarheid software: De PTX5000 stelt upgrades in staat zonder storing.
  • Ongeëvenaarde packet processing schaal: De PTX5000 voldoet aan de uitdaging om te schalen bij hogere verkeersvolumes tegen lage kosten.

Juniper PTX serie routers