Juniper Networks
OCX1100 White Label Switch

OCX1100 White Label Switch

OCP gecombineerd met JUNOS

De OCX1100 is de eerste switch die Open Compute Project (OCP) hardware design combineert met een carrier-class netwerk besturingssysteem, JUNOS. De innovatieve switch biedt klanten de mogelijkheid datacenters met een open en kosteneffectieve switching-platform in te richten.

Open Compute Project (OCP) 

Het Open Compute Project (OCP) werd ontwikkeld om de meest efficiënte datacenter-infrastructuur met de grootste operationele kostenbesparingen te bouwen. Het OCP gelooft in het openlijk delen van ideeën, specificaties en andere intellectuele eigendomsrechten om innovatie te maximaliseren en de operationele complexiteit te beperken.

Cloudproviders 

Cloudproviders, zoals hosting bedrijven, zijn op zoek naar manieren om hun datacenter netwerken zo in te richten dat duizenden servers automatisch geprivisioned kunnen worden. De grootste cloud providers lossen deze behoefte op door zelf oplossingen te bouwen of door het aanschaffen van white box switches. Voor veel organisaties is het ontwikkelen, installeren en ondersteunen van oplossingen op maat een grotere uitdaging. Het combineren van JUNOS met OCP hardware levert een unieke oplossing die de last van de ondersteuning, installatie en het onderhoud niet langer bij de cloud providers legt, terwijl het open source hardware-ontwerp wel waargemaakt kan worden.

De OCX1100 biedt het voordeel van het technische kennisniveau en de support van Juniper Networks voor het verlagen van de risico's en het vergroten van de betrouwbaarheid voor de klanten.

Highlights Juniper Networks OCX1100

De Juniper Networks OCX1100 biedt cloud providers de software en open source netwerk hardware die gemakkelijk is te implementeren, te integreren en te ondersteunen.

OCX1100 draait op een geoptimaliseerde versie van JUNOS, gebaseerd op Linux, welke de features levert die nodig zijn voor Layer3. Daarnaast omvat de OCX1100 een reeks open software-interfaces en automatisering mogelijkheden:

• Open, op standaard-based programmatische interfaces, waaronder Python, waarin aangepaste scripts en applicaties het mogelijk maken om te communiceren met Junos.

• Ondersteuning voor de initiele installatie van tools in Junos, met inbegrip van Puppet en Chef, die programmering en provisioning automatiseert.

• Real time programmering van Junos software development kits (SDK).

• Open Network Install Environment (ONIE) dat het uitsplitsen en laden van third-party besturingssystemen mogelijk maakt, wat vendor lock-in voorkomt.

Juniper Networks werkte voor de ontwikkeling van de OCX1100 samen met Alpha Networks, de oorspronkelijke fabrikant van het apparaat, voor het hardware-ontwerp.

Bent u geinteresseerd in de OCX1100 Series Firewalls van Juniper Networks, neem dan contact op met Infradata op +32 (0)2 801 08 30 of mail naar info@infradata.be