F5 Networks
Cloud Federation - gedragsbeschrijving

Cloud Federation - gedragsbeschrijving

 

F5 Networks Cloud Federation - Challenge

De Software-as-a-Service (SaaS) markt market is alomvertegenwoordigd en is een snel groeiende markt omdat het bedrijven veel profijt biedt:

    •    SaaS is cloud-gebaseerd, dus er hoeft geen technologie te worden gekocht, geïnstalleerd en of worden onderhouden.

    •    SaaS beperkt het gebruik van IT personeel zodat zij zich kunnen focussen op meer strategische projecten.

    •    SaaS biedt mobiliteitsdiensten die vaak beschikbaar zijn op elk apparaat en vanaf elke locatie. 

    •    SaaS is op basis van abonnementen, met een eenvoudig licentiemodel voor software in vergelijking met een van-het-schap aankoop om intern te draaien.

    •    SaaS kan worden onderhouden met updates of upgrades die transparant zijn voor de service van de klanten.

Saas is een extra service, onderhouden en beveiligd buiten de organisatie en dit levert service providers nieuwe en unieke uitdagingen.

F5 Networks Cloud Federation - Oplossing

SaaS-abonnees zijn in staat zijn geweest om een alternatief te gebruiken voor het beheer van de IAM-oplossingen van hun SaaS-providers. Organisaties kunnen hun eigen IAM federatie implementeren door het opbouwen van vertrouwen tussen de dienst en de abonnee van de eigen beheerde IAM-technologie van de SaaS-provider.

 
F5 Networks cloud federation SaaS software as a service

Illustratie: F5 Networks Cloud Federation Architectuur

F5 Networks Cloud Federation

F5 Networks Cloud Federation architectuur gebruikt Security Assertion Markup Language (SAML), een op XML-gebaseerde open standard data format voor het uitwisselen van anthenticatie en autorisatie van gegevens tussen de partijen. SAML technologie schakelt de behoefte om afzondelijke gebruikersaccounts te managen op SaaS leveranciers uit.Het belangrijkste element dat SAML biedt is de single sign-on in de webbrowser. Bovendien maakt de F5 Networks Cloud Federation architectuur het mogelijk om sterke authenticatie oplossingen, waaronder de twee-laags authenticatie te implementeren, waardoor IP geo-locatie en controle apparaten worden gehandhaafd.

F5 Networks BIG-IP Local Traffic Manager (LTM) en BIG-IP Access Policy Manager (APM) samen zorgen voor de basis van dit platform:

• SAML IAM communicatie tussen systemen van de organisaties en de externe service provieder om SaaS mogelijk te maken.

• Consistente multi-factor authenticatie voor alle gebruikers van alle systemen waar toegang is vereist van de BIG-IP apparaten.

Voorbeelden F5 Networks

Leer hoe Infradata F5 Networds heeft ingezet als de best passende oplossing in verschillende voorbeelden. Vindt ze in het menu links onder “F5 Use Cases’ om daar meer over te lezen.

Infradata: Experts in F5 Networks

Infradata is trots om F5 Networks Silver Solutions Partner te zijn. Door deze samenwerking is het voor Infradata mogelijk om de beste service en voorwaarden te geven op F5 Networks producten. Door te investeren in personeel met jarenlange ervaring en een enorme kennis  bij het integreren van Application Delivery Control, Infradata maakt het mogelijk de beste condities te leveren om zo een zo efficiënt mogelijke oplossing voor uw netwerk te creëren.