Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van de nieuwste

ontwikkelingen op het gebied van Network Security

and Next-Gen Networking

15 Mar 2011

WIS Telecom & Infradata voor migratie van het Europese IP core network

 
WIS Telecom

Mechelen, 21 november 2011 – Telecom operator WIS en network integrator Infradata zijn gestart met de migratie van het core netwerk naar een complete Juniper Networks MX960 omgeving. De van oorsprong Italiaanse telecom operator integreert momenteel MX960 Ethernet platformen in een aantal van hun internationale POP’s. WIS Telecom heeft POP’s in New York, Hong Kong, Frankfurt, Brussel, Parijs, Marseille, Milaan en London. Naast de core backbone migreert Infradata tevens de security omgevingen in België en Italië naar SRX Firewalls van Juniper Networks.

WIS Telecom, wholesale provider voor een grote Italiaanse operator en deel uitmakend van een telecom groep uit het Midden-Oosten, biedt een volledige portfolio van internationale voice, data en IP-diensten aan aan mobiele en vaste operatoren.

“Als telecom operator is het van het grootste belang om kosten-efficiënt te kunnen opereren. Door te kiezen voor hetzelfde JunOS operating systeem op zowel de routing als firewall platformen kunnen we nog meer operationele kosten besparen. Met de MX960 routers van Juniper Networks die een zeer hoge poortdensiteit heeft maken we nu een evolutie naar “Ethernet centric networking” die onze kost per poort en operationele kosten minimaliseert”, aldus Jean Michel Hardy, Engineering Manager van WIS Telecom. “Daarbij hebben we Infradata als partner geselecteerd op basis van de SP expertise en kennis op het gebied van Juniper Networks.”

“Wij zijn enorm trots WIS Telecom te mogen uitrusten met de state-of-the-art oplossingen van Juniper Networks. Het is opvallend om te zien dat WIS Telecom kiest voor zowel de M-, MX-, SRX-, EX, MAG- en NSM-producten van Juniper Networks met allemaal eenzelfde JunOS en zo dus de operationele kosten sterk kan reduceren. Dat WIS Telecom de migratie en de support toevertrouwt aan Infradata laat zien dat we sterk bezig zijn en moeten blijven investeren in onze kennis en onze expertise maximaal valoriseren”, aldus Johan Claes, Senior Sales Executive van Infradata.

Voor meer informatie:  WIS Telecom en Juniper Networks