Infradata Gives Back

Infradata ondersteunt Holes for Heroes in de strijd tegen Covid-19

Belgische golfwereld in de bres tegen Covid-19 en voor het Rode Kruis

Op maandag 24 augustus gaat al wie golft in België een eenmalige uitdaging aan: in ploegen van 10 spelers zoveel mogelijk holes afwerken om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek rond Covid-19 van het Rode Kruis. De Belgische profgolfers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey steunen Holes for Heroes.

“Ik ben zeer blij mijn steentje te kunnen bijdragen aan dit project. Ik hoop dat elke club in ons land één en liefst heel wat meer ploegen op de been kan brengen en dat de golfers zich genereus tonen. Ik vind het geweldig om een project als dit binnen het golf te kunnen helpen!” blikt Thomas Pieters, Ryder Cup-speler en drievoudig winnaar in de European Tour al vooruit.

Ook heel tal van bedrijven hebben zich geëngageerd om via donaties het initiatief en het Rode Kruis te steunen, waaronder ook Infradata. 

Nico van Buitenen, Managing Director bij Infradata zegt: "Als bedrijf houden we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid erg hoog in het vaandel. Daarom gaan we ieder jaar op zoek naar acties om te steunen of zelf iets organiseren ten voordele van een goed doel. De afgelopen periode was moeilijk voor iedereen, maar als organisatie en team zijn we er sterker uitgekomen. Hierdoor zijn we erg blij zijn deze kans te grijpen om aan onze maatschappij -en in dit geval het Rode Kruis- te kunnen teruggeven. Golf ligt mij persoonlijk nauw aan het hart en ook in mijn club, Millennium Golf te Paal zullen er initiatieven genomen worden om dit extra in de verf te zetten."

Het ingezamelde geld gaat naar het wetenschappelijk onderzoek dat het Rode Kruis voert in het kader van COVID-19 en wil iedereen, maar zeker ook de zorgverleners die zich afgelopen maanden het beste van zichzelf gegeven hebben, wapenen tegen een mogelijke tweede golf van het virus. Het Rode Kruis zamelt bloedplasma in van mannelijke patiënten die genezen zijn van het virus en regelmatig worden bloedstalen geleverd aan Sciensano, die deze gebruiken voor onderzoek naar de groepsimmuniteit.

“Een prachtig initiatief”, vindt Nathalie Onghena, directeur Marketing en Communicatie van het Rode Kruis. “Acties als deze zetten niet alleen het belangrijke wetenschappelijke onderzoek van Rode Kruis-Vlaanderen op de kaart, ze zorgen er ook voor dat er voldoende middelen zijn om dat onderzoek ten gronde te kunnen voeren. We moeten zorgen dat we klaar staan voor een tweede golf van het coronavirus die er misschien komt vóór dat er een vaccin is. En dat kunnen we doen door nu bijvoorbeeld de wetenschappelijke onderzoeken naar de genezende werking van plasma te faciliteren.”

Officiële partners:

Meer info: www.holesforheroes.be

3 juli 2020

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.