Executive Blog

Een sterk team is nodig om marktleider te worden in België

Een persoonlijke terugblik door Nico van Buitenen - Deel 2

Dit jaar viert Infradata België haar jubileum. In dit tweede deel blikt onze Managing Director, Nico Van Buitenen, graag terug op de afgelopen 10 jaar.

Een sterk team is nodig om marktleider te worden in België

Leon de Keijzer, oprichter van Infradata, leerde mij om je te omringen met de beste externe krachten in de markt, indien nodig. Ilse Mertens, advocaat en partner bij Mahla is daarbij een belangrijke bouwsteen geworden in de groei van Infradata België. Ilse was reeds betrokken bij het eerste Juniper contract bij Telenet en werd uiteindelijk mijn nieuwe rechterhand. 

Net als Mahla een belangrijke partner is voor de juridische zaken, werd MetiSelect in 2015 onze HR partner. De ‘passie, goesting en drive’ van hun CEO, Jo Verbruggen, overtuigde mij om met hen in zee te gaan. Vandaag is MetiSelect uitgegroeid tot één van de snelst groeiende recruteringskantoren in België onder leiding van Jo en haar partner Jérémy Delhaye, met de steun van SBS SkillBuilderS. 

Met de hulp van MetiSelect, werd in Augustus 2015 het team groter. Alexis Vens, die ik nog kende van Index Belge, kwam aan boord als nieuwe Franstalige sales, Maxine Meeussen nam Field Marketing op en Benjamin Budts versterkte ons Security team. Dat Security team is intussen nog verder gegroeid met Bram Luyckx, hij verzorgt endpoint beveiliging projecten van A tot Z. Daarnaast verliet ook Filip Vanierschot trouwe partner Juniper om een breder advies aan onze klanten te geven bij Infradata. 

Groei en een divers internationaal team met mensen die het verschil maken

Diversiteit is erg belangrijk en hierdoor is het Infradata team uitgegroeid tot een erg internationaal gezelschap. Francesco Di Stefano verliet Sicilië voor de liefde en kwam naar België waar hij het Security portfolio van Infradata mee ondersteunt. Ken Choy helpt ons op de administratie en spreekt zeven talen. Ivan Todorov ondersteunt het mobiele team en is afkomstig van Bulgarije. 

Ieder jaar volgden nog nieuwe werkkrachten: Stijn Hosten besloot na acht jaar Huawei en bijna vijftien jaar Nokia Siemens, om als Operations en Projectmanager aan de slag te gaan bij Infradata. Ook Willy Verplancke maakte de overstap na een lang verleden bij Cisco.

Binnen het sales team zijn er jonge en gedreven werkkrachten bijgekomen: Pepijn Brasseur en Pierre Fallon-Kund staan beiden onder leiding van onze nieuwe Sales Manager, Kris Verheye. Kris verliet na 20 jaar de torens van Proximus en wilde Huawei op de Enterprise markt zetten in België. Hij vroeg me om samen een dossier te testen bij de Stad Brussel. We wonnen zowel het Security, als het Netwerk dossier. Kris is ondertussen deel van de Infradata familie en zal het Enterprise portfolio helpen uitbouwen om ons te positioneren bij de top 200 in België. 

Samenwerking met Erasmus Hogeschool werpt vruchten af

De laatste jaren laten we telkens iemand van de Erasmushogeschool stage lopen. We testen hun kennis en tot op heden vervoegden zij steeds ons support team om onze klanten lokaal, in de juiste taal en met de juiste kennis te ondersteunen. Na Stijn ‘Junior’ hebben we zo ook Erasmus studenten Kevin Haelterman en Mitchell Verbruggen aan boord.

“Alles draait rond de klant en hun ervaring met Infradata. Als deze positief en onderscheidend is, volgt de business vanzelf.” 

Only the Best or Nothing

Mercedes Benz profileert zich als ‘The Best or Nothing’ in de markt. We aligneerden ons daarom ook met hun golftornooi, omdat wij ons in deze profilering herkenden. We werden drie jaar lang hun trouwe partner om de naam Infradata in de markt te zetten. Dit jaar besloten we ons merk te verbinden aan het Porsche Golf toernooi, waar Infradata de enige hoofdsponsor is.

Kwaliteit en klantentevredenheid blijven de leidraad

Ik vind het belangrijk dat mensen de vrijheid krijgen om zich te ontplooien. Hiermee wil ik meerwaarde aan onze klanten bieden en de persoon in kwestie zich beter in zijn of haar vel doen voelen. De juiste manier vinden in het ontwikkelen van zelfsturende teams met eigen autonomie en controle, blijft een uitdaging, maar dat is er eentje die ik graag aanneem. Alles draait om de klant en hun ervaring met Infradata. Als deze positief en onderscheidend is volgt de business vanzelf. Verdere groei gaat gepaard met de juiste aanpak, het juist aanpassen aan markt veranderingen en het aanwerven van de juiste mensen.

Work Hard, Play Hard

Het vinden van de juiste mensen is onze grootste uitdaging. Die mensen zijn immers nodig om binnen vijf jaar door te groeien en Belgisch marktleider te worden in Cloud, begeleiding naar de Cloud en alles rondom Cyber Security. Onze sector is een ‘verwende’ sector in vergelijking met andere sectoren. Weinigen durven echter een ware stap te maken naar meer werkgeluk, vrijheid, een tof team en nieuwe technologieën voor een ‘ander salarispakket’. 

De klassieker ‘Work Hard, Play Hard’ blijft dan ook cruciaal in onze groei en vertaalt de mooie uitdaging die wij hebben op het gebied van HR - een hecht team vormen dat samen leuke en mooie ervaringen kan delen. Dát is wat  mij ook blij maakt. Ons eerste teambuilding uitje bracht ons naar de Ardeche met mijn neef, Walter Gelens en Kris Goossens (sportdokter) als coaches. We dineerden bij Piet Huysentruyt privé en Piet legde zijn uitdagingen bloot in het opsporen en binden van talent. Andere uitstappen volgden van Valencia tot Knokke en onze bucketlist is nog heel erg lang.

Mobile Core Team

In dit verhaal hoort een speciale passage voor ons Mobile solutions team. Roald Leijnen en Ditri Trio bouwden ons mobiel portfolio uit met Broadforward als initiële basis. Samen met Nela en Maxine werd dit verder succesvol uitgebouwd. Door de unieke technologieën en onze virtuele aanpak op sociale media wonnen we een vijftiental contracten voor de Infradata Group. Dit deel van het portfolio stond niet in mijn initiële business plan, maar is vandaag een van de belangrijke onderscheidende factoren ten opzichte van onze concullega’s. Telenet en BICS zijn lokaal onze grootste ambassadeurs en onze plannen naar de toekomst zijn groot.

Wat wacht Infradata België in de toekomst?

Vandaag steunen we als organisatie ook op de kennis van onze collega’s uit de andere landen. Dit doen we om ons DNA trouw te blijven en het verschil te blijven maken op technisch gebied. Vandaag heeft Infradata Group een kleine tweehonderd miljoen Euro als omzet en meer dan 300 werknemers. Onze nieuwe investeerder IK Invest wil zo snel mogelijk naar vijfhonderd miljoen Euro omzet en Infradata als ‘ Dé Cloud en Cybersecurity solutions provider’ te profileren van Europa.

Natuurlijk hadden wij ook hiccups. Groeien gaat niet zonder tegenslagen of obstakels te overwinnen. Zo huurden we niet altijd de juiste mensen in, of vochten we soms met onze leveranciers. Toch zagen we elk jaar weer bestendige groei en verwachten we in 2019 een omzet boven de vijftien miljoen euro te realiseren  met als gevolg een pak bestaande en nieuwe, maar vooral ook zeer gelukkige klanten.

Persoonlijk hoop ik ook een lokaal partner te vinden via een acquisitie. De cijfers zijn belangrijk, maar onze aanpak vind ik nog veel belangrijker. En die aanpak steunt op het tot een goed einde brengen van complexe projecten, de klanten helpen en begeleiden, en een team hebben dat graag werkt bij ons en gelukkig is.

Wat de toekomst exact in petto heeft voor Infradata, lezen jullie vast en zeker nog in een volgende blog!

1 oktober 2019

Executive Blog

Wil je meer weten over dit onderwerp, of heb je specifieke vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op! Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar voor je vragen.

Nico van Buitenen
Managing Director Belgium & Luxembourg

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.