Executive Blog

10 Jaar Infradata België

Een persoonlijke terugblik door Nico van Buitenen - Deel 1

Dit jaar viert Infradata België haar jubileum. In dit eerste deel blikt onze Managing Director, Nico Van Buitenen, graag terug op de afgelopen 10 jaar.

Zonder Juniper Networks, geen Infradata België

Het verhaal begint in 2003, wanneer Leon de Keijzer met Infradata startte. Zelf werkte ik toen voor Juniper Networks BeNeLux in de markt van network operators. Dit was een zeer succesvolle periode. Alles wat we aanraakten bij klanten leek in een deal te veranderen. We wonnen meer dan negentig procent van alle projecten in onze funnel.

Leon bouwde ondertussen zijn business model slim uit op basis van Juniper Networks. Juniper Networks was een trouwe leverancier, die de juiste disruptieve technologie bracht om van Infradata een marktleider te maken. Focus en de juiste executie zorgden ervoor dat Infradata Nederland in korte tijd snel groeide tot dé Juniper partner van Nederland. Vandaag de dag is Infradata Group nog steeds één van de grootste Juniper Networks partners in Europa met het meest omvangrijke aantal Juniper Networks klanten. Infradata is in al die tijd nog steeds in staat om nieuwe business binnen te halen. 

We bleven Juniper Networks trouw, maar hebben vandaag een kleine tien strategische vendors en proberen de juiste balans te vinden tussen een ‘Gartner proven vendor’ en een ‘sexy challenging vendor’. Binnen ons volledige portfolio zijn inmiddels ruim veertig vendoren te vinden, wat toch wel nodig is om de juiste oplossing te bouwen voor onze klanten.

Het begin van Infradata België

Na vijf jaar besliste Leon om zijn bedrijf internationaal te gaan uitbreiden met België als logische eerste stap. De timing in 2008 was ideaal. Proximus kocht namelijk Telindus en de bestaande Juniper Service Provider klanten hadden geen zin om hun dienstverlening bij de concurrent onder te brengen. Erwin Dirckx, een ervaren ondernemer en aangenaam persoon nam de leiding in België met wat ervaren sales mensen uit de sector op zich. Polen volgde kort daarna om Liberty Global beter te kunnen ondersteunen.

We schrijven Juli 2008. Mobistar werd dankzij Juniper Networks snel de grootste klant van Infradata België, net zoals WIS Telecom. Met zo'n snelle start was  het lokale Infradata team in volle voorbereiding om de volgende stap te zetten als bedrijf en te groeien met een sterke balance sheet en positieve cashflow.

Hoe ik begon bij Infradata België?

Kostenbeheer en cashflow management zijn belangrijke zaken die Leon mij leerde, na bijna twintig jaren in de ‘blitse vendor wereld’ te hebben gezeten. Na acht gelukkige jaren bij Juniper Networks met een geweldig team had ik zin in een nieuwe uitdaging en een nieuwe markt. Ik volgde mijn oud Europese management collega’s naar McAfee, met nieuwe klanten en security als hot topic. Toch knaagde het om als ondernemer starten. Ik herinnerde mij regelmatig een gesprek met Leon, waarin hij mij had gevraagd om partner te worden van Infradata. In de zomer van 2013 maakten we een deal. Ik nam Infradata België over.  

Een blik op het team

Een grote kamer in Mechelen op de Zandvoortstraat met vier bureaus, een meeting room die je kon huren en een ‘klein kot’ dat we onze technische ruimte noemden. Dat was het officiële begin van Infradata België. Met Rosanne Vanmechelen, de NSN tandem Ditri Trio en Roald Leijnen, Bert Vandenberghe en ikzelf startten wij fris aan een nieuw begin voor Infradata in België. We investeerden dadelijk in twee support mensen: Stijn Vanbinnebeeck als schoolverlater en ervaren rat Bert Van Ael van Colt. Bert Van Ael, Stijn en Ditri maken vandaag de dag nog steeds deel uit van het team . Roald en Bert Vandenberghe vonden hun plek bij een vendor en Rosanne volgde haar hart en geeft nu les.

Het ging snel. Proximus en Post Luxembourg hadden genoeg van Nokia als Juniper partner en vertrouwden ons hun netwerk toe. Dit was puur te danken aan onze kennis en aanpak. Dit is nog steeds het DNA van Infradata België.Een jaar later vertrouwt KBC ons om diezelfde reden het McAfee security contract toe.We haalden Belnet binnen en Borealis kende ons zijn wereldwijde Wifi-netwerk toe.

We groeiden. We namen sterke nieuwe mensen aan om de groei door te zetten en we investeerden in een nieuw kantoor te Diegem. Nela Zrilic nam vervolgens de uitdaging aan om, na twintig jaar verschillende functies te hebben bekleed bij bij Ericsson, te starten als de verantwoordelijke voor Operatoren bij Infradata België, nadat F5 Networks ons lokaal team gekaapt had. Een compliment zeker voor het werk dat we deden als team na mooie deals bij BICS rond Diameter Routing en Proximus met TCP IP optimalisatie. Nu kan ik er mee lachen, maar toen zat er toch een zuur smaakje aan.

Binnenkort volgt deel twee: Het worden van een marktleider in België.

 

4 april 2019

Executive Blog

Wil je meer weten over dit onderwerp, of heb je specifieke vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op! Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar voor je vragen.

Nico van Buitenen
Managing Director Belgium & Luxembourg

Toast mee op onze 10e verjaardag

Op 5 juni 2019 in het Duvel Depot te Breendonk.

Schrijf je in

Pagina delen: