Managed Detection & Response

Slimme technologie en ervaren security experts houden jouw IT-omgeving 24/7 veilig.

Infradata levert Managed Detection & Response (MDR) om de cyberrisico's van jouw organisatie te minimaliseren. Vanuit onze Security Operations Centers in Europa wordt jouw digitale infrastructuur dag en nacht in de gaten gehouden op mogelijke inbraakpogingen. Onze security experts en netwerkspecialisten gebruiken de nieuwste technieken om jouw organisatie te beschermen tegen cyberdreigingen.

Cyberdreigingen

De laatste jaren is de hoeveelheid cyberaanvallen aanzienlijk toegenomen. Aanvallers richten zich op allerlei sectoren en organisaties van diverse groottes. Traditionele beschermingsmaatregelen werken vaak onvoldoende omdat aanvallers continu nieuwe methoden gebruiken om kwetsbaarheden uit te buiten en detectie te omzeilen. Het gebruik van beveiligingsproducten alleen biedt niet langer de benodigde garanties. Het continue analyseren van gebeurtenissen in de infrastructuur geeft inzicht in beveiligingsrisico’s die (nog) niet door de beveiligingsproducten worden uitgesloten.

In veel organisaties ligt de focus van IT-personeel op de dagelijkse operatie. IT-afdelingen beschikken vaak over onvoldoende tijd en ervaring om maatregelen tegen nieuwe aanvallen te implementeren en te onderhouden. Als een aanvaller het netwerk van een organisatie is binnengedrongen, kan het maanden duren voor hij opgemerkt wordt. Vaak gebeurt dit pas nadat de aanvaller zijn uiteindelijke doel heeft bereikt.

Gehackte organisaties krijgen te maken met datadiefstal, extra operationele kosten en reputatieschade. Wet- en regelgeving is de laatste jaren strikter geworden, waarbij het niet-naleven kan resulteren in forse boetes.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Managed Detection & Response

De beveiliging van data, gebruikers en het netwerk

Infradata biedt Managed Detection & Response om bedrijven te beschermen tegen digitale aanvallen. Vanuit Infradata’s Security Operations Centers (SOC’s) wordt afwijkend gedrag op netwerken onderzocht om in een vroeg stadium te aanvallen te herkennen en bedrijven te helpen wet- en regelgeving na te leven. Door het combineren van 16 jaar aan netwerk- en securityervaring, heeft ons team een gedegen overzicht over het huidige dreigingslandschap.

Gecertificeerde Infradata netwerkspecialisten adviseren je welke technologieën het meest geschikt zijn voor jouw organisatie en hoe jouw digitale infrastructuur kan worden ingericht om cyberrisico’s tot een minimum te beperken. De securityexperts in onze SOC’s houden je netwerk nauwlettend in de gaten door het continu observeren van events, logbestanden en netwerkverkeer. Zij onderzoeken risicovolle afwijkingen en patronen die een voorbode kunnen zijn van een cyberaanval. Door tijdig en adequaat te acteren en de juiste personen binnen jouw organisatie te informeren, zorgen wij dat de risico’s van cyberdreigingen worden geminimaliseerd.

Voordelen Managed Detection & Response

16 jaar ervaring in meerdere sectoren

Infradata beschikt over ruim 16 jaar ervaring in het inrichten en beheren van informatiebeveiliging voor organisaties in verschillende sectoren. Veiligheid zit in het DNA van het bedrijf en haar medewerkers. Door kennis van sectoren te combineren, helpen wij jouw organisatie voorbereid te zijn op de dreigingen van nu en van de toekomst.

Rond de klok bescherming

De ervaring leert dat aanvallers vaak buiten kantooruren en tijdens de vakantieperiode hun slag slaan. Daarom analyseren, detecteren en reageren wij 24 uur per dag, elke dag van het jaar. Hiermee beschermen wij jouw digitale organisatie, ook als de fysieke deuren gesloten zijn.

Marktleider op gebied van netwerk en digitale infrastructuur

Infradata is meer dan een leverancier van securitydiensten; het team bestaat uit ruim honderd gecertificeerde netwerkspecialisten die nauw samenwerken met securityexperts. Gezamenlijk adviseren zij over de optimale inrichting van jouw netwerken om cyberincidenten te voorkomen. Als wij een risico constateren, melden wij niet alleen wat het probleem is, maar helpen dit voor je op te lossen.

Privacy staat centraal

De privacy van jouw klanten en medewerkers is essentieel. Wij zorgen ervoor dat persoonlijke data wordt beschermd in ieder systeem en bedrijfsproces. Al onze medewerkers zijn gevestigd in de EU en alle gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de AVG.

Passende escalatie

Als onze security experts een nieuwe bedreiging voor jouw organisatie ontdekken, wordt altijd eerst een risicoanalyse gemaakt. Op basis van het risico en de met jou gemaakte afspraken, zal je op een passende manier op de hoogte worden gesteld. Voor ernstige dreigingen, kunnen wij in het midden van de nacht bellen. Voor minder urgente bevindingen sturen wij een rapportage met bruikbaar advies. Uiteraard wordt je niet lastig gevallen met “false positives”.

Managed Detection & Response team

Het team dat tot jouw beschikking staat, bestaat uit verschillende rollen. Gezamenlijk zorgen zij er voor dat je dag en nacht beschermd bent tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen.

Service Delivery Manager

De wereld van cybersecurity wordt vaak als complex ervaren, door gebruikte terminologie en de afhankelijkheden van leveranciers en partners. De Service Delivery Manager is het primaire aanspreekpunt voor alle diensten die jouw organisatie afneemt bij Infradata. De Service Delivery Manager heeft als doel om ervoor te zorgen dat de diensten op jouw verwachtingen aansluiten en inzicht te geven op tactisch en strategisch niveau.

Eerstelijns analist

Het team van eerstelijns analisten bestaat uit security experts die technische data observeren en correleren. Afwijking in patronen die kunnen duiden op een verhoogd risico worden door de eerstelijns analisten onderzocht. Omdat zij inzicht hebben in de technische data van alle klanten van Infradata, zijn zij goed in staat om na te gaan of een afwijking een veiligheidsincident is, of een “false positive”. Als een eerstelijns analist een incident bij jouw organisatie constateert, wordt onmiddellijk een tweedelijns analist ingeschakeld voor een dieper onderzoek.

Tweedelijns analist

Tweedelijns analisten hebben meerdere jaren ervaring in een Security Operations Center en maken deel uit van de wereldwijde cybersecurity community. Zij doen onderzoek naar nieuwe dreigingen en zorgen dat Infradata’s SIEM-platform wordt voorzien van de juiste regels om huidige en toekomstige dreigingen te herkennen. Tweedelijns analisten werken samen met de eerstelijns analisten bij het onderzoek van incidenten. Mocht een acute dreiging voor jouw organisatie worden geconstateerd, dan zal een tweedelijns analist contact opnemen om je van een passend advies te voorzien of een netwerkspecialist inschakelen.

Netwerkspecialist

Het team van netwerkspecialisten houdt de kwaliteit van de technische systemen in de gaten. Indien wordt geconstateerd dat bepaalde databronnen afwijkende hoeveelheid informatie leveren, zal de netwerkspecialist dit onderzoeken. Als door de eerste- en tweedelijns analisten een risico wordt geconstateerd dat kan worden verholpen door aanpassingen in jouw netwerk, zal de netwerkspecialist in samenspraak met jou acties ondernemen om het risico te verhelpen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.