Network Automation

Automatiseer je core netwerk met op data gebaseerde inzichten.

Automatiseer je netwerk: combineer netwerkautomatiseringen met data-inzichten en zichtbaarheid en verbeter de uptime, efficiëntie en beveiliging van het hele netwerk.

Netwerkautomatisering en -orchestration verwijst naar de automatisering van het configureren, beheren en gebruiken van een netwerkinfrastructuur. Het omvat een aantal tools, technologieën en processen en is met name nuttig voor bedrijven die handmatige en terugkerende netwerktaken automatisch willen uitvoeren en beheren. 

Infradata is een pionier op het gebied van netwerkautomatisering en heeft veel ervaring met Network Function Virtualisation (NFV) en software-defined networking (SDN). Met ons eigen leverancier-onafhankelijke platform voor NFV-orchestration, nuQulus, reduceren we de benodigde tijd voor het uitrollen van nieuwe services van uren (of zelfs weken) naar luttele minuten.

Lees meer over hoe je dankzij netwerkautomatisering en -orchestration bedrijfsmiddelen kunt vrijmaken en de time-to-value kunt verkorten.

Standaardisering en het beheer van wijzigingen

Netwerkengineers voeren dagelijks wijzigingen in het netwerk door, met uiteenlopende tools of via een opdrachtregelinterface (CLI). Daarbij werken ze niet altijd volgens een gestructureerd proces dat bepaalt hoe high- en low-level ontwerpdocumenten moeten worden geïnterpreteerd en geïmplementeerd – als zo'n proces überhaupt al bestaat. Bovendien verschilt de interpretatie vaak per engineer. Het gevolg is dat er steeds meer verschillende configuraties ontstaan.

Wijzigingsprocessen worden handmatig of impliciet verstoord en de ontwerpregels worden niet consequent opgevolgd.

Configuratiefouten

Zo'n 90% van de netwerkproblemen kan worden teruggeleid tot configuratiefouten. Bijna 80% daarvan is het gevolg van een handmatige wijziging. Deze situatie is ook van toepassing op de beveiliging. Uit een recente enquête van AlgoSec blijkt dat bij 66% van de ondervraagden fouten in netwerkbeveiligingsapparatuur de belangrijkste oorzaak zijn van uitval.

De kosten van wijzigingen

Het handmatig aanbrengen van wijzigingen in het netwerk kost veel tijd en inspanning. Ook is interactie vereist tussen verschillende teams, zoals het ontwerpteam en het operationele team, wat leidt tot vertragingen in het proces en hoge kosten voor het bedrijf.

Voordelen van netwerkautomatisering

Automatisering en orchestration bieden bedrijven en serviceproviders vele voordelen dankzij lagere kosten en hogere opbrengsten. Met de verschillende soorten netwerkautomatisering kun je tijd besparen, de flexibiliteit van je bedrijf vergroten en serviceniveaus verbeteren.

Betere kwaliteit en stabiliteit van het netwerk

Minimalisering van fouten bij wijzigingen; first time right

Aanzienlijke kortere time-to-market

Services uitrollen op basis van release

Lagere kosten voor netwerkbeheer

Infradata Automation Framework

Infradata heeft een framework opgezet voor netwerkautomatisering waarmee bedrijven en serviceproviders wijzigingen kunnen aanbrengen of hun netwerkontwerp kunnen veranderen. Het is geschikt voor meerlaagse netwerken met apparatuur en services van meerdere leveranciers. Het framework biedt ook mogelijkheden voor cloud- en SDN-orchestration en integreert met OpenStack. 

Hiermee kan op een slimme manier bestaande kennis worden gestructureerd voor het automatiseren van terugkerende netwerktaken. Het framework bestaat uit drie hoofdmodules die een verbinding vormen tussen het ontwerp, de bouw en het beheer van het netwerk, en zijn de basis voor automatisering. Voor elke stap zijn uiteenlopende tools nodig die naadloos samenwerken.

De modules zijn:

Service modelling

Deze wordt gebruikt voor het ontwerpen en modelleren van netwerkservices en automatiseringsregels via een webinterface met onderliggende technische gegevens.

Service state

Alle netwerkwijzigingen en -configuraties worden voorbereid en onderhouden (toestand) met een leverancier-onafhankelijke database en GUI. Deze worden gecombineerd met specifieke sjablonen waarmee configuraties worden gegenereerd voorafgaand aan de daadwerkelijke implementatie.

Service orchestration

Deze wordt gebruikt voor de implementatie en orchestration van apparaten en servicetaken op basis van parameters, opstartconfiguraties en het doorvoeren van wijzigingen in het netwerk. Deze module plant ook het doorvoeren van de voorbereide wijzigen in het productienetwerk.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer.