Technologieën

Software Defined Networking (SDN)

 

Wat is SDN en wat kan het voor u betekenen?

  • Vereenvoudig uw netwerk management
  • Rol nieuwe diensten sneller uit
  • Verbeter de beschikbaarheid van uw netwerk

Controller / Southbound API

Binnen een SDN omgeving fungeert een Controller als de “Brains” binnen het netwerk waarmee een abstract, gecentraliseerd overzicht van het netwerk beschikbaar wordt. Vanuit deze Controller kunnen netwerkbeheerders snel en eenvoudig nieuwe configuraties leveren aan het netwerk en kunnen fouten centraal worden opgespoord. De manier waarop onderliggende systemen (routers, switches) van de Forwarding Plane het netwerkverkeer behandelen, kan door middel van de Controller direct beïnvloed worden. Protocols zoals oa Openflow, MPLS over GRE en VXLAN zijn er binnen SDN netwerken om de communicatie van de Controller (Southbound API) naar switches te faciliteren. Deze protocols bieden de mogelijkheid om een 'overlay' netwerk te bouwen, waardoor de onderliggende infrastructuur (routers, switches) in de Forwarding Plane gevirtualiseerd kan worden en de forwarding capaciteit veel efficiënter kan worden ingezet dan bij traditionele datacenter netwerken.

Open API / Northbound API

Een SDN omgeving maakt tevens gebruik van open 'Application Programmatic Interfaces' (API’s) voor de ondersteuning van diensten en applicaties die op het netwerk draaien. Deze API’s, ook wel Northbound API’s, zorgen voor innovatie en maken efficiënte service orchestratie en automatisering mogelijk. Het resultaat hiervan is dat netwerkbeheerders dankzij SDN de mogelijkheid hebben om nieuwe diensten sneller uit te rollen zonder de configuratie op iedere afzonderlijke router of switch (binnen de Forwarding Planes) te moeten wijzigen.

Gratis Infradata SDN Ready Scan

Tijdens de Infradata SDN Ready Scan komt er een SDN Specialist bij u langs om te praten over de optimalisatie van uw netwerk ten opzichte van de cloud. In deze sessie zullen de mogelijkheden van SDN voor uw organisatie besproken worden. Schrijf u hier in om gebruik te maken onze SDN Ready Scan.

Voor meer informatie belt u +32 (0)2 801 08 30 of mail naar  info@infradata.be