Nieuws

Infradata en Juniper leveren hardware aan Antwerp DC

 

Antwerpen, 23 November 2010 – Antwerp DC, het eerste commerciële High-Density datacenter van Antwerpen introduceert in samenwerking met Infradata een compleet nieuwe en supersnelle infrastructuur.Deze realisatie is tot stand gekomen met behulp van de Juniper EX switching technologie alsook de visie van de Belgische netwerk en security integrator Infradata. Via het nieuwe platform kan Antwerp DC haar diensten leveren op een schaalbaar platform dat klaar is voor het steeds toenemende Internet verkeer.

Het onderscheidende aan dit project is de manier waarop het idee is uitgewerkt in samenwerking met SP-specialist Infradata, die er een werkend concept van heeft gemaakt. Dit deed het bedrijf met de introductie van een volledig redundante infrastructuur waarbij schaalbaarheid, kwaliteit, provisioning en technologische vooruitgang de centrale aandachtspunten waren.

De Juniper EX reeks is schaalbaar tot maar liefst 6.2Tbps, wat overeenkomt met het huidige Belgische verkeer in zijn totaliteit. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe schaalbaar de keuze voor de juiste technologie kan zijn.

Friso Haringsma, Managing Director, Antwerp DC: “Met Juniper hebben wij een bewuste keuze gemaakt voor de combinatie van innovatie en performantie. Infradata is voor ons dan ook dé aangewezen partner daar zij van A tot Z met ons meedenken. Deze samenwerking zorgt dan ook voor een perfecte harmonie tussen de twee bedrijven wat resulteert in een technologische hoogstandje.”

Erwin Dirckx, Managing Director, Infradata NV: “Antwerp DC biedt een performant voorstel én een uitstekende service op basis van deze nieuwe infrastructuur. Ik verwacht dat het datacenter hierdoor snel een unieke positie in het Antwerpse havengebied en hinterland zal veroveren.”

Voor meer informatie: Juniper Networks en Antwerp DC